2021 Yılının Renkleri: Ultimate Gri ve Canlı Sarı

Moda, makyaj, dekorasyon, tasarım… Yaşam alanlarımızı dekore ederken, ruh halimize uygun kombinler seçerken ya da bize en çok yakışan makyaj tonunu belirlerken sürekli olarak renklerin gücünden faydalanıyoruz. Herkesin bir favori rengi olduğuna eminiz. Peki 2021’nin renkleri ne olacak?

pantone1

Renk standartlarını belirleyen Pantone, her yıla girmeden önceki süreçte bir sonraki yılın rengini seçmeye devam ediyor. 2020 yılının rengi sakinliği temsil eden “Klasik Mavi” idi. 2020 yılı tüm dünya için oldukça karışık bir yıl oldu ve bu yılın sonuna yaklaşırken Pantone Renk Enstitüsü, 2021 yılını yansıtacak renkleri Ultimate Gri ve Canlı Sarı olarak belirledi.

Bu yıl ilk defa iki renk seçildi. Pantone Renk Enstitüsü başkan yardımcısı LauriePressman, iki renk seçilmesinin sebebini “Birbirinden bağımsız bu iki renk, güç ve umut mesajını ifade etmek için farklı unsurların nasıl bir araya geldiğini vurguluyor.” olarak açıkladı.

Aynı zamanda bu iki renk 2019 ve 2020 yılında sıkça konuşulan ve 120 bin dolara Amerikalı bir çifte satılan “duvara yapıştırılmış muz” sanat eserini de hatırlatmıyor değil.
İlgili haber için: https://www.hurriyet.com.tr/kelebek/keyif/duvara-bantlanmis-muz-120-bin-dolara-satildi-41390261

pantone2

Pantone’un açıklamasına göre sarı renk; iyimserlik ve canlılık ile ilişkilendirilirken gri rengi sakinlik, istikrar ve esneklik duygularını yansıtıyor.

Geçtiğimiz yıllarda, başka mavi tonları seçilmiş olsa da sarı renginin seçildiği tek yıl, büyük ekonomik krizin yaşandığı yıldı.

Pantone, kararın sadece dünyanın durumdan değil aynı zamanda moda ve sanat alanlarında olup bitenlerden de etkilendiğini ancak bu yılki en büyük etkinin pandemi olduğunu belirtti.

pantone3

2021’in renklerini bu sene tasarımlarda sıkça göreceğimiz kesin. Bu yazımızı okuduktan sonra yeni renkler ile bir tasarım çalışmasına başlamak isterseniz de “2021 Yılı Grafik Tasarım Trendleri” yazımıza göz atabilirsiniz.
https://organikinsan.com/2021-yili-grafik-tasarim-trendleri/

Sağlıklı, bereketli, harika bir yıl olsun!