2021 Yılı Grafik Tasarım Trendleri

2020, dünyayı etkisi altına alan küresel salgın sebebiyle birçok açıdan oldukça ilginç bir yıl oldu. Bu süreçte dijital medyanın gücü daha da arttı. Çünkü firmalar fiziksel mağazalarını aktif olarak kullanamadığından online platformlara ağırlık verdi. Böylece tasarım trendleri de müşteri ihtiyaçları doğrultusunda şekil aldı. Yeni modalar ve teknikler gelişti. Özellikle hastalıkla mücadele esnasında neler yapılması gerektiğine dair akılda kalıcı bilgi vermek amacıyla illüstrasyonun gücünden yararlanıldı.

Peki 2021’de grafik tasarım trendleri nasıl olacak? Organik İnsan olarak 2021’in popüler tasarım trendlerini ve ne tarz tasarımların moda olacağına dair öngörüleri sizler için derledik.Şimdiden, bu fikirlerin size harika ilhamlar vermesi ve firmanızın 2021’de tasarımlarıyla çok konuşulması dileğiyle!

3D Tasarım

2021 grafik tasarım trendlerinin başını görsel ve videolarında çok daha fazla 3D tasarımlar çekiyor.
2021’de3D tasarımlar ile web sitenizin ziyaretçi ivmesini arttırabilir ve hemen çıkma oranını ciddi şekilde azaltabilirsiniz.

image onsekiz
image onyedi

Emoji Tasarımı

2021 grafik tasarım trendleri, emojilerin giderek daha yaratıcı olacağı ve yaratıcı kullanım alanlarının artacağı yönünde. Şimdiden 2021 için yeni emojiler yaratabilir ve bu emojileri tasarımlarınıza nasıl dahil edebileceğiniz üzerine fikir yürütmeye başlayabilirsiniz. O zaman smile.

image onalti
image onbes

Doğadan İlham Alan Tasarım

2020 boyunca tüm dünyada etkili olan pandemi süreci doğaya olan özlemimizi daha da arttırdı. Evlerde geçirdiğimiz vakitler doğaya ne kadar bağlı olduğumuzu bir kez daha anladık. Geçirdiğimiz bu aylar biraz daha devam edeceği için doğa esintili tasarımları bu yıl oldukça göreceğiz. 2021 grafik tasarım trendleri2021 yılında da doğadan ilham alan tasarımlar popülerliğini arttırmaya devam edecek.

image ondort
image onuc

Altın Tasarım

Altın ve gümüş tonları yapıları gereği hem minimalist hem de gösterişli tasarımlarla eşsiz uyum sağlıyor. Bu güzel etki 2021 yılındahayatımızdaki yerini daha da arttıracak. Bu yıl anlatmak istediklerimiz parıl parıl parlayacak gibi duruyor.

image oniki
image onbir
image on

Tipografi Tasarımı

Metinler ve harflerde hizalama takıntınız varsa bunu şimdiden aşmaya çalışsanız iyi olur. Çünkü 2021 grafik tasarım trendlerinde hizalama kuralı esneyebilir, harfler ve kelimelerin sırası karışabilir. Ancak bu karışıklık göz yormayacak ve bu tasarımlarda seçilen renkler birbirini tamamlayacak.

image dokuz
image sekiz

Düz Simgeler ve Renkler

2020 yılının mental olarak ne kadar zor geçtiğini hepimiz biliyoruz. Bu nedenle 2021 grafik tasarım trendlerinde en çok dikkat çeken noktalardan biri renkler!Dikkat çekmek isteyen markaların klasik siyah beyaz efektleri tercih ettikleri bir yıl olabilir! Siyah beyaz çok romantik geldiyse ana iki renk üzerinden ilerleyen tasarımlar göze çarpabilir. Ama nostalji her zaman güzeldir Çünkü klasik siyah beyaz efekti, yumuşak, şık ve aslında oldukça iddialı!

image yedi
image alti

Basit Veri Görselleştirmeleri

Tipografide ne kadar naif renkler üzerinden bir dağınıklık tahmini olsa da 2021’de verilerin yer aldığı tasarımlara basitlik hakim olacak. Yani karmaşık verilerin olduğu ve hedef kitlenin anlamakta güçlük çektiği tasarımlarla vedalaşabilirsiniz! Bir ürününüz var, bir mesajınız var ve kullanıcıya/hedef kitleye hemen ulaşmasını istiyorsunuz. O zaman 2021 grafik tasarım trendleriiçindeki ilk adım: Minimallik.

image bes
image dort
thankyou

Grafik Tasarımda Vintage Efektler

Eski tarz efektler, renkler ve stilizasyon, 2021’de tasarımları büyük ölçüde etkileyecek. Nostalji duygusu uyandıran ikonları ve fotoğrafları tasarımlara dahil etmek bizce de harika bir fikir.

image uc
image iki

Grafik tasarım, benzeri görülmemiş bir büyüme yaşayan ve heyecan dolu bir dünya! Eğer bu alanda zirvede olmak istiyorsanız koşmaya devam etmeniz gerekiyor. Zevkler her zaman değişebilir ve teknoloji sürekli ilerler. Siz de en iyi tasarım trendlerini takip edebilir ya da trendi yaratanlardan olabilirsiniz!2021 grafik tasarım trendleri 2021 yılını güzelleştireceğe benziyor!