Anne babalarımızın telefonları neden hep ilk günkü gibi kalır hiç düşündünüz mü?
Annem akıllı telefonla tanıştığından beri interneti Facebook’tan ibaret olarak gördüğü için arama kısmını Google olarak kullanmıştır hep. Veya evdeki eski telefonla alarm kurmayı tercih ediyor hala, yenisine dokunmuyor bile. Karıştırmaktan korktukları ve yakınlarından sürekli yardım istemekten çekindikleri için yeniliklere biraz kapalılar. O yüzden telefonları hep ilk günkü gibi tertemiz kalıyor 🙂
Orta yaş ve üzeri kullanıcıların akıllı cihazları çok fazla kullanmaya başladıklarını hepimiz biliyoruz. Hatta bizi geçme aşamasındalar. Onlar artık Ayşe, Fatma, Hasan, Hüseyin değil Tolga amca, Selin teyze olma yolunda ilerliyorlar. Fakaaat burada bir durun…
Her şeyi tek tuşla yapamadıkları için radara takılan kim varsa “oğlum/kızım şu numarayı bi buluver” ya da “alarmı kur bakalım saat 10 a “ diye diyaloglarla karşı karşıya kalıyoruz. Ben o radara çokça takılıyorum. Ya siz?
ATÖLYE ekibi bu konu üzerine baya düşünmüş olmalı ki ortaya şahane bir iş çıkarmış: Kolay Arayüz
ATÖLYE ekibi orta yaş ve üzeri akıllı telefon kullanıcılarının var olan ara yüzleri kullanırken yaşadıkları sıkıntıları anlayabilmek adına 50-70 yaş aralığındaki kişilerle görüşmeler gerçekleştirmiş. “Card sorting” “walk through” gibi kullanıcı araştırması metotları kullanmış. Yapılan saha çalışmaları sonucunda zorluk çekilen noktalar belirlenmiş ve ortaya “KOLAY ARAYÜZ “ çıkmış.
Kolay Arayüz’de en çok kullanılan 6 uygulamanın öne çıktığı ve özelleştirilebilen ana ekran ve ana ekranda 10 favori kişiyi hızlı arama özelliği, kullanıcıların en sık kullandıkları özelliklere en kolay ve hızlı şekilde ulaşmalarını sağlıyor. Rehberde sık kullanılan çoluk çocuk eş dost akraba kim varsa kolayca bulup iletişim kurabiliyorlar. En çok kullandıkları özellikler hava durumu, hesap makinesi, takvim, alarm, navigasyon, notlar… Bu tür özellikler tek tuşla kullanıcıların hizmetine sunuluyor. Böylelikle biz de radara takılma sorunu yaşamıyoruz 🙂
Tebrikler ATÖLYE EKİBİ !