Web sitenizin arama motorlarında üst sıralarda yer almasını, dolayısıyla daha fazla kişi tarafından ziyaret edilmesini sağlayan SEO çalışmaları, 2021 yılında etkisini arttırmaya ve daha işlevsel çözümler sunmaya devam edecek.

Organik İnsan olarak bu yazımızda, 2021 yılında web sitenizin etkisini arttırmak için şimdiden SEO çalışmaları hazırlıklarına başlamanıza yardımcı olacağını düşündüğümüz en iyi 10 SEO aracını derledik.

Öncelikle, arama motoru optimizasyonu yaparken bu araçların hepsini kullanmanıza gerek olmadığını hatırlatmak isteriz. Hangi araçların işletmenize en uygun olduğunu belirleyin ve hemen planlamalarınıza başlayın!

1.Ahrefs: SEO Anahtar Kelime Aracı

Ahrefs SEO Aracı

Ahrefs, çevrimiçi olarak en çok önerilen SEO araçlarından biridir. Anahtar kelime araştırması, sıralama takibi, rakip araştırması, SEO denetimi, viral içerik araştırması ve çok daha fazlası gibi SEO’nun çeşitli yönleri söz konusu olduğunda Ahrefs kesinlikle aradığınız çözümleri sunacaktır.

Bu SEO aracını; nişinizdeki içeriğe en çok bağlı olanı bulmak, web sitenizdeki bozuk bağlantıları kontrol etmek, düzeltmek ve en iyi performans gösteren sayfalarınıza genel bir bakış elde etmek için de kullanabilirsiniz.

2. Google Arama Konsolu: Ücretsiz

Google Search Console

Bir web sitesi olan herkese ücretsiz olarak sunulan Google Arama Konsolu, web sitenizin Google SERP’deki varlığını izlemenizi ve raporlamanızı sağlar. Tek yapmanız gereken, web sitenize bir kod ekleyerek veya Google Analytics üzerinden geçerek web sitenizi doğrulamaktır. Arkasından site haritanızı indeksleme için gönderebilirsiniz.

Bir SEO denetleme aracı olarak Search Console, Google’ın ve kullanıcılarının web sitenizi nasıl gördüğünü anlamanıza yardımcı olabilir ve Google arama sonuçlarını daha iyi performans için optimize etmenize olanak tanır.

3. SEMRush: Pazarlama Odaklı SEO Aracı

SEMRush SEO ve Pazarlama Aracı

SEMRush gibi pazarlama SEO araçları, SEO topluluğunda hayranların favorisi olma eğilimindedir. Bu SEO aracının en popüler özelliklerinden biri, web sitenizi rakiplerinizle kolayca karşılaştırmanıza olanak tanıyan Domain Vs Domain analizidir. Web sitenizin arama verilerini, trafiğini ve hatta rakiplerinizi daha iyi anlamanıza yardımcı olacak analiz raporları arıyorsanız, anahtar kelimeleri ve alanları karşılaştırabilirsiniz. Sayfa İçi SEO Denetleyicisi aracı, sıralamalarınızı kolayca izlemenize ve web sitenizin performansını nasıl artıracağınıza dair bazı öneriler bulmanıza olanak tanır.

4. KWFinder: SEO Anahtar Kelime Aracı

KWFinder Anahtar Kelime Analiz Aracı

KWFinder, daha düşük rekabet seviyesine sahip uzun kuyruklu anahtar kelimeleri bulmanıza yardımcı olur. Uzmanlar bu SEO aracını, en iyi anahtar kelimeleri bulmak ve geri bağlantılar ve SERP (Arama Motoru Sonuçları Sayfası) hakkında analiz raporları çalıştırmak için kullanıyor.

5. Moz Pro: Teknik SEO

Moz Pro

SEO’da teknik yazılım odaklı düzenlemeler için Moz Pro, uzmanların kullandığı en iyi SEO araçlarından biri olarak tanımlanıyor. Google’ın düzenli algoritma değişikliklerine ayak uyduran Moz, kullanıcıların sorularına da her zaman hızlı ve anlayışlı cevaplar veriyor. Moz ile web sitenizin nasıl performans gösterdiğine ve aynı zamanda onu nasıl geliştireceğinize dair harika bilgiler edinebilirsiniz. Yazılım ayrıca, herhangi bir sayfaya göz atarken web sitenizin ölçümlerini görmek için indirebileceğiniz ücretsiz bir  tarayıcı eklentisi çubuğu da sunuyor.

6. Ubersuggest: Anahtar Kelime İzleme Aracı

Ubersuggest Anahtar Kelime İzleme Aracı

Ubersuggest, en üst düzey SERP’leri göstererek anahtar kelimeleri ve bunların arkasındaki arama amacını belirlemenize yardımcı olan ücretsiz bir anahtar kelime bulma aracıdır. Bu ücretsiz harika anahtar kelime aracından yüzlerce öneri alabilirsiniz. Ubersuggest’in raporlarına dahil ettiği ölçümler; anahtar kelime hacmi, rekabet, TBM ve mevsimsel eğilimlerdir. Hem organik SEO hem de ücretli PPC için harika olan bu araç, bir anahtar kelimenin hedeflemeye değer olup olmadığını ve ne kadar rekabetçi olduğunu belirlemenize yardımcı olabilir.

7. SpyFu: Ücretsiz SEO Aracı

Spyfu

SpyFu oldukça iyi bir premium sürüme sahipken, uzmanlarımızın çoğu ücretsiz özelliklerini de işlevsel buluyor. SEO’ya henüz yeni başlıyorsanız öncelikle ücretsiz sürümü kullanabilir ve belirli bir aşama kaydettikten sonra ücretli sürüme geçebilirsiniz. SpyFuile bir anahtar kelimenin her ay aranma sayısını kolayca görüntüleyebilir ve bu anahtar kelime için sıralama zorluğunu belirleyebilirsiniz. Ayrıca, hangi anahtar kelimeleri kullandıklarını belirlemek için rakipleriniz hakkında biraz araştırma yapabilirsiniz. Ek olarak, kaç organik anahtar kelimeye sahip olduklarını, aylık olarak kaç tıklama aldıklarını, ücretli ve organik rakiplerinin kim olduğunu, Google Adds ile yürüttükleri kampanyaları ve daha fazlasını kolayca görmek için rakibinizin sitesinde arama yapabilirsiniz.

8. Google Trends: Anahtar Kelime Odaklı Denetim Aracı

Google Trendler

Google Trends, yıllardır var ancak yeterince efektif kullanılmıyor. Google Trendler ile herhangi bir ülkedeki anahtar kelimeleri arayabilir ve ilgi alanına bağlı olarak en çok sorulan sorgular, artan sorgular, ilgi alanları ve coğrafi yerler gibi bilgiler alabilirsiniz. Hangi trendlerin sizin için uygun olduğundan emin değilseniz, Google Trends size fikir sunmakta çok yardımcı olacaktır.

9. SEOQuake: Ücretsiz SEO Aracı

seo quake

SEOQuake, en iyi ücretsiz SEO araçlarından biri olarak kabul edilir. Bu Chrome uzantısı, sayfa üzerinde site denetimleri gerçekleştiren, hem iç hem de dış bağlantılarınızı değerlendiren ve ayrıca rakiplerinize karşı nasıl performans gösterdiğinizi belirlemek için web sitesi karşılaştırmaları yapan bir SEO denetleme aracı olarak işlev görür. Bu SEO analiz aracının diğer özellikleri arasında anahtar kelime yoğunluğu, okunması kolay bir SEO panosu ve ekibinizdeki önemli kişilere verileri kolayca indirip göndermenize olanak tanıyan bir dışa aktarma özelliği de bulunur.

10. Siteliner: SEO Analiz Aracı

siteliner

Siteliner, web sitenizde yinelenen içeriği bulmanıza yardımcı olan bir denetleme aracıdır. Yinelenen içeriklerinizi veya diğer web siteleriyle aynı olan içeriklerinizi tespit edebilirsiniz. Unutmayalım ki; Google böyle web sitelerini cezalandırır. Bunun gibi SEO araçlarıyla, yinelenen içeriği, bozuk bağlantıları, ortalama sayfa boyutunu ve hızını, sayfa başına dahili bağlantı sayısını ve daha fazlasını bulmak için tüm web sitenizi tarayabilirsiniz.

 

2021 yılında arama motoru optimizasyonu çalışmaları oldukça heyecanlı ve yoğun geçecek gibi gözüküyor. Umarız bu önerdiğimiz araçlar çalışmalarınızda kolaylık sağlar.